Ishido_Sensei_Iaido_Shinbukan_Budapest_Enbu_Budo

Shin Bu Kan

A MAGYAR SHIN BU KAN DOJO TÖRTÉNETE

1997-ben egy kendó küldöttség tagjaként Magyarországra látogatott Ishido Shizufumi sensei.
A kurzuson részt vett egy fiatal magyar iaidokákból álló csoport: Öry Attila, Nagy Lajos, Hábermayer Gábor, Galyas Gábor.
Az itt látott iaido teljesen lenyűgözte a résztvevőket. Teljesen más volt az általuk ismert iaidoval szemben. Dinamikus,realisztikus, a résztvevöket teljesen lenyügözte ez a szint.

A kurzus végén a sayonara party-n megkérdezték Ishido senseit, hogy miként lehetne az Ő vonalához csatlakozni és tanulni tőle.
Ishido sensei azt válaszolta –semmi akadálya rendszeresen tartok szemináriumokat Angliában, Hollandiában. Gyertek! A csapat tisztelettel megköszönve a lehetőséget elmondta a sensei-nek, hogy anyagi keretük korlátozott, ezért gyakran nem tudnak részt venni ezeken a táborokon, bármennyire is szeretnének.
A sensei elgondolkodott belelapozott a noteszébe és Victor Cook senseit az egyik legkiválóbb tanítványát (az Angol Shinbukan alapitóját) ajánlotta mint aki amúgy is gyakran tart szemináriumokat Közép-Európában.
Még ennek az évnek tavaszán részt vettünk a mester Cseh kurzusán, ahol nagyon jó és életre szoló kapcsolat alakult ki a magyar csapat és a mester közt.
A következő szeminárium alkalmával a résztvevöknek: Öry Attila, Galyas Gábor, Vagyóczky Tamás valamint Hábermayer Gábornak, a mester miután azt megvitatta Ishido sensei-el engedélyezték a Shinbukan dojo név használatát. Az Ishido családi mon (címer) használatát, valamint a Shinbukan dojo rendszer magyarországi képviseletét. Amennyiben ez megfelel a csapatnak. /Mondani sem kell, hogy megfelelt. :) /
Hazatérésük után a tagok megalapították az első magyar Shinbukan dojo-t Budapesten,
Tagjai:
Galyas Gábor
Hábermayer Gábor
Vagyóczky Tamás

Cook_Sensei_Iaido_Shinbukan_Budapest_Enbu_Budo

Cook sensei Tokubetsu Monjin-jai (Személyes tanítványai) Magyarországon:

Vagyóczky Tamás
Galyas Gábor
Habermajer Gábor
Mihályi Patrícia

Egyenes vonal:

16. Soke Nakayama Hakudo
|
Danzaki Tomoaki
|
Ishido Sadataro
|
Ishido Shizufumi
|
Victor Cook
|
Galyas Gábor és Vagyóczki Tamás

A Shinbukan dojo-k, a Muso Shinden Ryu Iaido-t képviselik.